Blogg

Wilmer i reklamfilm!

28 nov 2017

Nu kan Wilmer skriva "Medverkat i reklamfilm" på sitt CV! Att det är en reklamfilm gjord för en skoluppgift är en mindre detalj han inte är så bekymrad över. Om du är nyfiken på att få veta lite mer om hur filmen är gjord så kommer det i slutet på inlägget.

Det svåraste....

....med att göra reklamfilmen var att få det att se naturligt ut när Wilmer och den animerade katten skulle samspela. Något som syns tydligt på sina ställen. Annars måste jag säga att Wilmer har talang för dramatik. Något som syns tydligt i scenen där han ligger och gnyr. Det enda jag behövde göra här var att ha godis och be honom att skämmas. Ibland är det inte ok att be honom att göra saker utan att direkt ge honom belöning. För då är det hemskt synd om stackaren. Annars är han väldigt lätt att jobba med. Den enda andra sak han inte ville gå med på var att ha ett plåster på nosen. Fy sjutton vilken korkad idé, tyckte han. Men med massor av beröm och godis gick det att filma en kort bit iallafall.

 

Program

Varje scen är animerad med effekter och djur en och en i Adobe After Effect. Hela filmen består av 10 scener varav 8 är animerade. De animerade delarna är ritade i Adobe Photoshop. När alla de animerade delarna gjorts var för sig och renderats i Adobe Media Encoder klipptes allt ihop i Adobe Premiere Pro där ljud och övergångar lades på.

 

 

Wilmers 2016 och är Whippets en knasig ras...?

8 jan 2017

 

Är Whippets en knasig ras? I filmen nedan finns lite

av Wilmers knasigheter samlade...

 

Lite Wilmer Whippet minnen från 2016.

 

Gott Nytt År!

Leka tafatt med en Whippet!

8 jan 2017

En av Wilmers favoritlekar är tafatt <3

 

Hundkläder

17 sep 2015

Hösten och vintern närmar sig vilket betyder att en del hundraser vill ha något som skyddar mot kyla och rusk. Här nedan kommer länkar och tips på vart du kan få tag i hundkläder, både billiga alternativ och de lite dyrare.

 

Wilmer på Instagram!

24 aug 2015

Nu har Wilmer Instagram! 

På Instagram kommer det läggas upp mer bilder och oftare då jag inte ha samma möjlighet att göra det här. På Instagram finns wilmer under namnet wilmer_whippet : )

Vad kan man göra på sommaren med sin hund?

27 jun 2015

Här är en liten lista på förslag på vad man kan göra på sommaren med sin hund (eller egentligen alla andra årstider också).

 

* Packa matsäck, vatten och flytleksaker för en tur till stranden. Men se till att det är en hundstrand om du ska dit på dagen, eller kolla upp hur reglerna ser ut för den kommun du ska åka till. Vissa kommuner tillåter hundar på de allmänna badstränderna vissa tider på dygnet.

 

* Varför inte ta en långsam nospromenad eller snabb joggingtur i skogen? För dig som joggar finns det speciella hundlöparbälten som du kan ha runt midjan med tillhörande koppel som är lite elastiskt så att det dämpar eventuella ryck. Om du hellre tar en långsam promenad så tycker de flesta hundar om att krydda promenaden med lite små aktiviteter. Om ni är två på promenaden kan en av er gå iförväg eller "försvinna" någonstans på vägen så att hunden får leta upp matte/husse. Belöna gärna med leksak eller godis när hunden "räddat" dig. Lägg ett litet spår någonstans längs vägen eller varför inte ta med hundens middag och låta den nosa upp den? 

 

* Gå på hundcafé. Man kan gå på vanligt café också och sitta på uteserveringen men hundcaféerna välkomnar hundar och hundägare speciellt. Här finns det ibland godsaker att köpa till hunden, aktiveringsspel för hund och hundtidningar (det varierar självklart från ställe till ställe.

 

* Tågluffa med hund. Sverige är ett vackert land så varför inte ut och utforska? En resa från norr till söder kanske? Det finns många hotell och vandrarhem där man kan bo med hund men för att underlätta kan det vara bra att boka plats i förväg och se till att just där du tänker bo välkomnar din fyrfota vän. Här finns en karta där en del hundvänliga boende är listade --> www.hundkartan.se

 

www.hundkartan.se finns även mycket annat intressant för hundintresserade!

Wilmer har fredagsmys och Wilmer som modell!?

16 okt 2014

Allt som hänt..

7 jun 2014

 

Allt som hänt sen sist, eller i alla fall en del av det, kommer här: ( för det var ett tag sedan förra inlägget)

 

* Wilmer har gått klart agility fortsättningskursen. Det känns faktiskt väldig skillnad sedan agility kursen vi gick i höstas då Wilmer mest ville gå så fort som möjligt hela tiden vilket var det roligaste enligt honom. Men inte denna gången inte för Wilmer är två år och en stor, duktig vovve nu! Ja okej...han gjorde väl sådär två frivarv ändå under kursen och han tycker verkligen inte om att bli lämnad i buren medan matte går och gör något en bit bort...MEN! Han lyssnar mer, har mycket bra kontakt och vill hela tiden vara med. "Vad ska vi göra nu? Är det hit vi ska? Då kör vi på det!" Är oftast Wilmer inställning.

Det vi behöver träna mer på är:

- Att jag ska kunna jobba med Wilmer på avstånd och visa vart han ska ta vägen (just nu är vi väldigt nära).

- Jobba mer på att Wilmer ska ta däcket i farten när det är del av en bana. Just nu tar han det ordentligt (dvs hoppar igenom det) när han känner för det och när han tycker det är onödigt kryper han under eller går vid sidan om det..

- Ta kontaktfälten ordentligt. A:et brukar han flyga över för det är super kul, men flyger man finns det ingen tid för att ta kontaktfält. Hittills går det bra för det mesta om jag är med och saktar ner honom lite genom att skrika "sakta"! 

- Vippbrädan går bra ibland men det händer allt för ofta att Wilmer vill hoppa av när han är längst upp därför att han vill undvika när den smäller i marken.

- Slalom behöver tränas in mer. Han har börjat haja vad det handlar om men vill helst att jag är där och visar samt uppmuntrar och jag vill att han ska klara det själv.

- Sen behöver både jag och Wilmer mer erfarenhet t.ex. genom tävlingar m.m. Jag har just skapat ett konto på sbktavling.se en sida där man kan anmäla sig till tävlingar i agility, bruks, rally lydnad, lydnad m.m. Jag och Wilmer kommer också delta i vår första tävling den 14:e juni. Den är inofficiell och vi ska vara med i nybörjar delen så hoppas att det inte går alltför dåligt, är mest nervös för att jag inte kommer ihåg banan ordentligt eller tappar bort mig då stackars Wilmer bara har mig att gå på. Men det blir nog kul...

Annars kommer jag och Wilmer nog gå med i träningsgruppen i agility på vår brukshundklubb och eventuellt gå fortsättningskursen en gång till nu till hösten.

* Provat på rundbana. Vi var och provade på rundbana vid simrishamn. Det var kul att träffa så mycket vinthundar och Wilmer träffade även en annan whippet hane som han blev mycket glad i. Det fanns en trevlig gemenskap bland alla deltagande men jag måste inse att det hade blivit för dyrt att pendla dit i längden samt att jag och Wilmer trivs allra bäst inom andra områden.

 

* Ännu en film om Wilmer. Wilmer nya film finns att se här: I'm a whippet . Jag hade massa kul och kommer kanske göra fler videor med min lille prins.

 

* Rally lydnad?? Jag känner mig mycket sugen på att gå en nybörjarkurs i rally lydnad då jag tror Wilmer hade varit mycket duktig på det! Kanske till hösten?

 

Jag har en hel hög bilder från våren (både från agility och från när vi var på rundbanan) så får se om jag inte lägger upp några snart. Ha en solig sommar!

 

Wilmer filmstjärnan!

25 feb 2014

Wilmer har fått huvudrollen i mitt skolprojekt där jag skulle göra en trailer till en egen film. Trailern finns att se här:

http://www.youtube.com/watch?v=rNh3AR_Qnj4

 

Vi hade jätte kul så vi kanske gör några fler videor i framtiden!

Minnen från 2013

5 jan 2014

/memories-for-2013-web.jpg

2013 var ett år med många äventyr. Ett år när Wilmer fick börja med agility, träffade nya hundkompisar, åkte på utflykter till sjöar, skogar och stranden. 2013 var det året då Wilmer gick från den lilla busiga valpen till den undomliga påhittiga unghunden. Vi hoppas att även 2014 blir ett roligt år med massa kul. Till april blir det en fortsättningskurs i agility och förhoppningsvis provar vi även på Lure coursing någon gång under året : )

Just nu tränar vi på att Wilmer ska krypa och gärna utan att ha rumpan i vädret.. Annars njuter han av långa sovmornar i äkta whippet stil där han erövrar både säng och täcke. Snart nog ska vi nog tillbaka till vår praktik på hundtrimmet, ett ställe som är sådär roligt enligt Wilmer. Hade han fått bestämma hade han gått runt som han vill och nosat alla välkomna. 

Gott nytt år önskar Wilmer!

 

Agility Bilder!

21 okt 2013

 

Så var Wilmers första agility kurs klar och vad mycket han lärt sig och vad kul vi haft det! Nu allra sista gången hade vi byggt upp en riktig klass 1 tävlings bana vilket var svårare än något vi provat innan. Men Wilmer lyssnade hela tiden och hade fokus på mig, jag å andra sidan är inte riktigt lika duktig...

Om det inte funnits ett slalom med hade jag kunnat gå längre in på banan och fått ett försprång, men Wilmer kan inte slalomet mer än ca 30%. Så det blev att springa ikapp med honom från slalomet vilket jag aldrig någonsin kommer att kunna vinna, hur många hinder Wilmer än har i sin väg. Men vi har så kul så när Wilmer väl kan alla hinder och jag klarar av att styra honom på håll genom banan kommer vi kunna börja tävla!

 

agility-wilmer-web.jpg

Wilmer som bränner genom tunneln.

agility-hopp-wilmer.jpg

Ett lång hopp som inte går av för hackor och ändå kom han före mig.

Höstens Agility Final!

17 okt 2013

 

running-whippet.gif

På lördag är det sista träningen med agilityn. Det är även klubbtävling i agility vilket vi inte är redo för än men vi kommer bygga om banan lite i efterhand för att prova. Det ska även bli kul att se tränarna tävla. Nu siktar jag och Wilmer på agility fortsättnings kursen till våren men innan dess blir det förhoppningsvis en del rundor till brukshundsklubben för att träna på hinder och banor innan snön kommer. Och kanske, kanske tävlar vi på skoj till nästa klubbmästerskap i agility! Vi får se.

Det är rätt intressant det här med att ha en whippet att träna agility med. Han har ju definitivt farten...och viljan. Han tycker nämligen att det är super roligt, men ibland blir det ändå något ärevarv runt banan bara för att. Men en agility whippet är som en racerbil, den går så otroligt snabbt att jag behöver en hel del träning för att styra den. För att jag ska hinna med den och vara steget före. Det är omöjligt för mig att springa i kapp med Wilmer på agilitybanan, därför gäller det att Wilmer är mer självgående, kan alla hinderna osv men framför allt måste jag vara förutseende, och visa rätt med min kropp. Vilket är lättare sagt än gjort då man själv inte ser alla fel man gör. Det är lättare och roligare att träna agility med andra. Inte bara då du slipper släpa fram alla sakerna själv utan också därför att man kan stötta, peppa och hjälpa varandra. Därför kommer jag och Wilmer mest troligt gå med i Brukshundsklubbens tränings grupp för agility när vi gått klart nästa kurs. Men allra roligast hade det nog varit om vi redan nu kände andra att träna med.

 

 

Trix, sommarminnen och sandiga nosar.

20 sep 2013

wilmer-vid-havet.jpg

 - Vadå "inte dricka havsvatten"? Jag är törstig! 

pa-utflykt.jpg

 

På utflykt till Torups slott. 

- Tror jag har hittat mig ett eget hus..

funderar-i-sanden.jpg

Efter att ha grävt mängder av sandiga gropar att svalka sig i

förtjänar man en stunds filosofisk vila.

Nu när höstens svalka och löviga högar har bytat av sommarens värme och sand gropar är det roligt att se till baka på en härlig sommar med många äventyr. När regnet piskar ner ute kan det vara roligt att träna trix med hunden inomhus. Nyligen lärde jag Wilmer "Puss" och "kram" och håller just på att få in "var är svansen?". Han gör även stora framsteg på agility kursen där han gör allt för att få busa med matte och en god korvbit som avslut. Det går faktiskt så bra att vi kanske är med i någon tävling i framtiden, mest på skoj så klart.

På tal om trix. Roliga trix kan vara bra att ha när man tränar andra saker med hunden som en slags rolig paus i de mer strikta tränings passen. Det ger också många roliga stunder med hunden samt att vem vill inte skryta med en rolig hund någon gång ibland. "Kolla vad min hund kan!" Wilmer kan plocka upp saker jag tappar, som kopplet, nycklar och väldigt gärna skålar (för vem vet, kanske vankas det mat?) Han kan slalom mellan benen, 8:an, high five, snurra, backa och en del till. För att lära hundar trix kan klicker vara en bra hjälp. Jag själv har inte använt mig av klicker innan. Dock började jag att klicka in Wilmer för nån vecka sedan då det blir lättare att träna in slalom hindret i agilityn med hjälp av klicker. Vill du ha tips på trix att lära din hund så finns det massor av böcker, youtube klipp och hemsidor. Några tips är:

* Hundlekar - Stimulerande träning för smarta hundar av Mary Ray & Justine Harding

http://www.zoonen.com/perzoonen/artikel.asp?oid=886344

Hundsommar

25 jul 2013

 

"Hund isglass!"

 

Nu har Wilmer haft sommarlov! Han har besökt de småländska skogarna och letat efter matte mellan granarna, grävt svala gropar på stranden att mysa i och svalkat sig i fontänen på stortorget. Just nu avnjuter han mattes nya upptäckt:

Hund isglassen! Det allra bästa sättet att svalka hunden när värmen tränger på, i alla fall tycker Wilmer det som är lite av en badkruka...

Detta behöver du: En liten/mellan låda (beroende på hur stor glass du vill ha), en lite större låda som den andra får plats i och så glass innehåll. Vad du vill ha i din hund isglass kan vara vad du än har hemma som hunden gillar. Jag hade kattmat och vatten vilket gick hem. Annars kan man ha färskfoder, skinkbitar, korv, lever, blod...

Så här gör du: Lägg vatten/blod + innehåll i den mindre/mellan lådan. Ställ in den i frysen. När den är klar kan du vänta tills den lossnar lite lättare ur formen för att sedan lägga den i den större lådan. Nu är det dags att servera!

Tips! Prova att göra glassen i lite olika former så får hunden lite att jobba med.

Agility

16 jun 2013

 

“It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult.” 
― Lucius Annaeus Seneca

 

Wilmer och jag har börjat träna agillity så smått. Till att börja med har vi tränat på hopp och tunnel. Hinder vi stött på både under lydnaden och valpkursen utan problem. Men ibland är rädslan inte logisk. Tunneln hade blivit ett monster!

Varför skulle Wilmer igenom den mörka, hemska tunneln när man kunde hoppa över den med eller springa ovan på den? Och matte hade inte ens godis, bara en halv rolig leksak... Men med mycket övertygande springer Wilmer nu oftast igenom tunneln och inte bara runt om den.

Så hur gör man när man ska börja träna hopp och tunnel? Jag kan bara säga hur jag gör och hur jag har lärt mig. För det första är det viktigt med en fungerande vardagslydnad. Hunden måste kunna gå lös, stanna kvar osv. Där efter är det bra att ha någon annan människa med sig när man ska börja träna agility. Inte bara för att det är roligt, utan även därför att det kan vara lättare med en annan persons perspektiv på vad man gör rätt och fel. Och så är ett par extra händer aldrig fel.

Några övningar:

Hopp - Material du behöver: Hunden, en liten skål, ett hopp hinder, godis. Gör så här: Ställ upp hindret i lagom höjd för din hund. Placera skålen med en godisbit i på ena sidan av hindret. (Här är det bra att ha en medhjälpare som håller i skålen i fall hunden t.ex. springer runt hindret och försöker nå fram till godiset. Då kan han/hon hålla undan skålen.) Placera dig och hunden på motsatta sidan av hindret. Få hunden att sitta med nosen mot din medhjälpare. Säg hopp och visa med handen över hindret. Fungerar inte det så be medhjälparen visa hunden vad det är för gott som finns i skålen så att hunden är ivrig att komma fram till skålen. Gör denna övning flera gånger tills hunden 10/10 gånger hoppar över hindret och inte springer runt eller under hindret. Öka därefter till två hopp hinder som står på rad. Tips! Det är viktigt att ha roligt. Har du en hund som tröttnar snabbt så träna korta stunder med mycket belöningar och lek i slutet. Avsluta gärna varje tränings tillfälle när det går som bäst så att både du och hunden får en positiv avslutning.

Tunnel - Material du behöver: En tunnel (gärna en kortare tunnel, och den ska inte vara böjd), en liten skål, godis, hunden. Gör så här: Medhjälparen med godiset ska vara på ena sidan av tunneln. Sätt hunden framför andra änden av tunneln. Det är väldigt olika från hund till hund till hur de reagerar på tunneln. Många stora hundar tycker tunneln är obehaglig, men allt skiljer från hund till hund. Detsamma gäller hur man tränar in hinder och vilka belönings metoder som fungerar bäst. Det finns dock en sak man aldrig ska göra när man tränar in nya saker: Att blir frustrerad och försöka tvinga hunden. Be din medhjälpare skaka burken lite lockande på andra sidan tunneln samtidigt som du visar med handen in mot tunneln. Om detta inte fungerar kan du och din medhjälpare byta plats så att det är du som lockar på din hund på andra sidan tunneln. Ibland kan det vara den sista biten som behövs för att övertyga din hund.

Jag tänker lägga upp fler agility övningar allt eftersom : )

Lycka till och ha så roligt!

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)