Vad kan man göra på sommaren med sin hund?

Här är en liten lista på förslag på vad man kan göra på sommaren med sin hund (eller egentligen alla andra årstider också).

 

* Packa matsäck, vatten och flytleksaker för en tur till stranden. Men se till att det är en hundstrand om du ska dit på dagen, eller kolla upp hur reglerna ser ut för den kommun du ska åka till. Vissa kommuner tillåter hundar på de allmänna badstränderna vissa tider på dygnet.

 

* Varför inte ta en långsam nospromenad eller snabb joggingtur i skogen? För dig som joggar finns det speciella hundlöparbälten som du kan ha runt midjan med tillhörande koppel som är lite elastiskt så att det dämpar eventuella ryck. Om du hellre tar en långsam promenad så tycker de flesta hundar om att krydda promenaden med lite små aktiviteter. Om ni är två på promenaden kan en av er gå iförväg eller "försvinna" någonstans på vägen så att hunden får leta upp matte/husse. Belöna gärna med leksak eller godis när hunden "räddat" dig. Lägg ett litet spår någonstans längs vägen eller varför inte ta med hundens middag och låta den nosa upp den? 

 

* Gå på hundcafé. Man kan gå på vanligt café också och sitta på uteserveringen men hundcaféerna välkomnar hundar och hundägare speciellt. Här finns det ibland godsaker att köpa till hunden, aktiveringsspel för hund och hundtidningar (det varierar självklart från ställe till ställe.

 

* Tågluffa med hund. Sverige är ett vackert land så varför inte ut och utforska? En resa från norr till söder kanske? Det finns många hotell och vandrarhem där man kan bo med hund men för att underlätta kan det vara bra att boka plats i förväg och se till att just där du tänker bo välkomnar din fyrfota vän. Här finns en karta där en del hundvänliga boende är listade --> www.hundkartan.se

 

www.hundkartan.se finns även mycket annat intressant för hundintresserade!

27 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)