Allt som hänt..

 

Allt som hänt sen sist, eller i alla fall en del av det, kommer här: ( för det var ett tag sedan förra inlägget)

 

* Wilmer har gått klart agility fortsättningskursen. Det känns faktiskt väldig skillnad sedan agility kursen vi gick i höstas då Wilmer mest ville gå så fort som möjligt hela tiden vilket var det roligaste enligt honom. Men inte denna gången inte för Wilmer är två år och en stor, duktig vovve nu! Ja okej...han gjorde väl sådär två frivarv ändå under kursen och han tycker verkligen inte om att bli lämnad i buren medan matte går och gör något en bit bort...MEN! Han lyssnar mer, har mycket bra kontakt och vill hela tiden vara med. "Vad ska vi göra nu? Är det hit vi ska? Då kör vi på det!" Är oftast Wilmer inställning.

Det vi behöver träna mer på är:

- Att jag ska kunna jobba med Wilmer på avstånd och visa vart han ska ta vägen (just nu är vi väldigt nära).

- Jobba mer på att Wilmer ska ta däcket i farten när det är del av en bana. Just nu tar han det ordentligt (dvs hoppar igenom det) när han känner för det och när han tycker det är onödigt kryper han under eller går vid sidan om det..

- Ta kontaktfälten ordentligt. A:et brukar han flyga över för det är super kul, men flyger man finns det ingen tid för att ta kontaktfält. Hittills går det bra för det mesta om jag är med och saktar ner honom lite genom att skrika "sakta"! 

- Vippbrädan går bra ibland men det händer allt för ofta att Wilmer vill hoppa av när han är längst upp därför att han vill undvika när den smäller i marken.

- Slalom behöver tränas in mer. Han har börjat haja vad det handlar om men vill helst att jag är där och visar samt uppmuntrar och jag vill att han ska klara det själv.

- Sen behöver både jag och Wilmer mer erfarenhet t.ex. genom tävlingar m.m. Jag har just skapat ett konto på sbktavling.se en sida där man kan anmäla sig till tävlingar i agility, bruks, rally lydnad, lydnad m.m. Jag och Wilmer kommer också delta i vår första tävling den 14:e juni. Den är inofficiell och vi ska vara med i nybörjar delen så hoppas att det inte går alltför dåligt, är mest nervös för att jag inte kommer ihåg banan ordentligt eller tappar bort mig då stackars Wilmer bara har mig att gå på. Men det blir nog kul...

Annars kommer jag och Wilmer nog gå med i träningsgruppen i agility på vår brukshundklubb och eventuellt gå fortsättningskursen en gång till nu till hösten.

* Provat på rundbana. Vi var och provade på rundbana vid simrishamn. Det var kul att träffa så mycket vinthundar och Wilmer träffade även en annan whippet hane som han blev mycket glad i. Det fanns en trevlig gemenskap bland alla deltagande men jag måste inse att det hade blivit för dyrt att pendla dit i längden samt att jag och Wilmer trivs allra bäst inom andra områden.

 

* Ännu en film om Wilmer. Wilmer nya film finns att se här: I'm a whippet . Jag hade massa kul och kommer kanske göra fler videor med min lille prins.

 

* Rally lydnad?? Jag känner mig mycket sugen på att gå en nybörjarkurs i rally lydnad då jag tror Wilmer hade varit mycket duktig på det! Kanske till hösten?

 

Jag har en hel hög bilder från våren (både från agility och från när vi var på rundbanan) så får se om jag inte lägger upp några snart. Ha en solig sommar!

 

7 jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)