Att cykla med hund

 

Det var ett tag sen jag gjorde ett inlägg och Wilmer har hittat på massor! Han har varit på besök på Aggarps djurhem där jag nu praktiserar, han har varit på en lååång cykeltur med en snygg husky tjej, och arbetar vidare på sina kunskaper i Vardagslydnad.

Att cykla med sin hund är något jag verkligen rekommenderar! Speciellt om man har en hund som älskar att springa. Jag brukar cykla med kopplet i min högra hand och Wilmer på höger sida men självklart väljer man vad som passar bäst för sig själv och hunden. Det finns dem som binder fast hunden i cykeln och det finns dem som köper en hundhållare som dem monterar på cykeln. En hundhållare gör att du har båda händerna fria samt att fästet är fjäderbaserat så att du inte ska dras omkull. (jag garanterar dock inget)

hundhallare.jpg

 

Sedan måste man också tänka på hur gammal hunden är och på vilken ras det är. Stora raser bör man vänta tills dem är ca 18 mån innan man börjar med hårdare träning. Detta eftersom deras leder och ben behöver mer tid innan dem klarar av större påfrestningar. För hundar av raser som kan ha armbågsledsfel eller höftledsfel bör man röntga hunden innan man börjar med cykel träning.

Har du bestämt dig för att skaffa katt eller hund?

Har du kommit fram till att en katt skulle passa in i ditt liv? Inte bara några månader eller år utan för hela kattens liv? Kolla på djurhem och med djur organisationer i ditt område. Aggarps djurhem ligger i Svedala i skåne. Här bor många katter med unika personligheter, kanske väntar din nya familjemedlem här? Vi har även hundar, oftast av större storlek.

11 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)