Godis och roliga saker

“Owners of dogs will have noticed that, if you provide them with food and water and shelter and affection, they will think you are god. Whereas owners of cats are compelled to realize that, if you provide them with food and water and shelter and affection, they draw the conclusion thatthey are gods.” 
―Christopher Hitchens, The Portable Atheist: Essential Readings for the Nonbeliever

 


Alla hundar har sina favoriter när det gäller godis. Wilmers favoriter som han brukar äta och får lov att äta är: Korv, köttbullar, kyckling, köttbitar, leversnittar och gärna nya saker som luktar mycket (och oftast är mer eller mindre äckliga). Det har hänt ganska många gånger att Wilmer och hans hundkompis Vanessa börjat tugga på främmande föremål när vi gått på promenad. Sist var det något brunt mosigt som Vanessa hittade, jag avstog från att skrapa ut det ur hennes mun...Innan dess var det ett tillplattat föremål, som kan ha varit en bit av ett överkört djur, som Wilmer hittade på grannens uppfart. Han lyckades förflytta den/det i omgångar en liten bit efter varje promenad tills det låg precis utanför ytterdörren och jag till slut kastade bort det. Så förutom mosiga, illaluktande saker av okänt ursprung finns det en del andra saker som Wilmer tycker om (men inte får äta). Topp ett måste vara lakrits tätt följt av ostbågar och popkorn. 

När man ska träna med sin hund är det bra att ha en lista i huvudet på vilket godis som är nummer ett, två, tre osv. Det godaste godiset använder man när man tränar in nya och svåra saker, t.ex. använde jag korv och köttbullar när jag började lära Wilmer sitt och ligg. Om jag säger sitt eller ligg nu räcker det om han får en leversnitt eller lite lek. Lek är en annan belöning. Wilmer älskar att kampa vilket är en jätte bra belöning om jag vill ha fart i honom, t.ex.om jag ska träna agility. Men det är inget bra om jag vill ha en lugn, koncentrerad hund. Detta gäller skälvklart inte alla hundar utan är väldigt olika. Wilmer blir ganska hyper när man kampar med honom. 

Tips! På internet finns även egna recept på hundkex. Varför inte göra eget godis till hunden? Man kan även torka korvbitar så att dem håller lite längre för att använda som godis.

godis-wilmer.jpg

 

 

 

19 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)